Новини

Призови места за възпитаници на Езикова гимназия „Пейо Яворов“

Първия Областен конкурс за комикс на чужд език: The Art of Money - My First 3D COMIC Masterpiece (“Изкуството на парите – моят първи 3D комикс шедьовър”) - организиран от РУО, Силистра.
Браво на Полина Николаева, която зае първо място със сценарий и комикс на немски език и на Ана Илиева – с второ място за сценарий и комикс на руски език.
Поздравления за екипа учители, които подкрепиха участниците ни – г-жа Ренета Лазарова и г-жа Даниела Цонева!
Конкурсът беше насочен към интегрирано развиване на ключови компетентности на XXI век – творчество, финансова грамотност, критично мислене, междуличностна комуникация, работа в екип, интерпретация на данни и др. умения чрез чуждия език между ученици-учители и между учители-учители. В помощ на участниците и техните ръководители бяха проведени две работни ателиета:
Бинарен урок по финансова грамотност с практическа насоченост за изготвяне на сценария за мини-комикс и открит урок по изобразително изкуство за запознаване с техники за изработване на комикс.
А ученическите продукти бяха оценени за: креативност и оригиналност на сценария по зададената тема; ясно послание; качество на изработване и въздействие на комикса.