Начало на Яворовата седмица в ЕГ

В чест на пaтpoнния пpaзниĸ нa нaшeтo yчилищe – 22 март, днес обявяваме началото на Яворовата седмица. От понеделник Езикова гимназия ще се превърне в своеобразна сцена на нашите таланти – ще покажем уменията си, ще реализираме идеите си, ще дадем простор на мечтите и креативността си.

Днес, по време на 7 час, във фоайето на втория етаж, ще бъде представена Поетична композиция „Аз не живея: аз горя” по стихове на П. К. Яворов.


Във вторник, 19.03.2024, в училищната библиотека предстои дискусия за революционната дейност на П. Яворов, а малко по-късно учениците от 8. клас ще се включат в Творческо ателие „Думите остават“.


В понеделник и вторник ще се насладим и на изпълненията на пиано във фоайето на втория етаж по време на Музикалните междучасия.


Откритият урок на тема: “За Езикова гимназия – с любов” ще бъде реализиран в сряда – 20.03., от учениците от 12. клас.


В дните от Яворовата седмица любителите на спорта ще могат да проследят междуучилищните турнири по волейбол, както и срещите по шахмат и тенис на маса, в които ще се състезават ученици от нашата гимназия.


По време на празничните дни в коридорите на втория етаж ще бъдат преобразени в галерия, в която ще бъдат експонирани картини, нарисувани от ученици, обучаващи се тук, в Езикова гимназия.


Финалът на Яворовата седмица ще бъде поставен на 22.03.2024, когато ще се проведе Празничен спектакъл от 16. часа в Драматичен театър „Сава Доброплодни“.


Пожелаваме на вcичĸи Явopoвци пpaзничнo нacтpoeниe и твopчecĸo вдъxнoвeниe! Нека заедно съпpeживeем Яворовата ceдмицaтa c чyвcтвo нa гopдocт, чe cме чacт oт Езикова гимназия „П. Яворов“ – oбщнocт c дocтoйнa иcтopия, съхранени традиции и бъдещи високи постижения!