Браво, браво, браво!

ИЗЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕГ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

БРАВО на Елвира Симеонова от 9б клас за първо място в Националния конкурс за философско-историческо есе “Живите герои”, посветен на 110-годишнината от Балканската война (1912-1913).

БРАВО на класираните ни възпитаници в VII Областно състезание за развиване на говорните и презентационни умения на английски език - 2022/2023 по глобалната тема: Encyclopedia of Dance!
На първо място са отличени Габриела Гочева, София Йорданова и Християна Скачкова, а на трето място е групата на Божидар-Рубен Цветанов, Вяра Мирчева и Зорница Иванова.

БРАВО на Ясемин Селим и Селин Неджат от 10.Б клас с немски език, които спечелиха 1-во място във видео състезанието “България, такава, каквато ти не познаваш”

БРАВО на Милица Александрова, Кристина Николаева, Лора Димитрова от 12.В клас и Жоржета Искрева от 12.Б клас се класирани на второ място в националния конкурс „Маратон по писане на френски език” в категория „Проза”.

БРАВО на ученици на ЕГ "Пейо Яворов", участвали в Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения "Аз мога - тук и сега" , проведено в гр. Девин на 28-30 април 2023г.
В трета възрастова група 11-12 клас
1. място и златен медал за Десислава Георгиева от 11.В клас
2.място и сребърен медал за Славена Славова от 11.В клас
3.място и бронзов медал за Петя Данова от 11.В клас
Във втора възрастова група 9-10 клас: 3. място и бронзов медал за Джем Джеват от 10.Б клас

БРАВО на Дарина Босилкова и Мелиса Мехмед спечелили първо място в категория “Дуо” с интерпретация по романа на американския писател Чък Паланюк „Боен клуб“ в Националния турнир по английска реч и дебати 2023 г в гр. София. В същата категория Гергана Филипова и Благовеста Георгиева (12.а клас) се класираха на четвърто място с произведението „Въпроси на съпрузи“ на Ференц Молнар. Дарина Босилкова (8.а клас) бе отличена на четвърто място за интерпретация на проза с романа „Крадецът на книги“ на австралийския писател Маркъс Зюсак. А Зорница Иванова (8.а клас) се класира на пето място в категория „Поезия“ с микс от стихове на Кристина Майер и Джейми Хадък.

БРАВО на Габриела Гочева и Дарина Босилкова от VIIIа класирани на първо и второ място във втора възрастова група (VII-VIII клас) на III Областен конкурс за експресивно четене на чужд език - ‘‘Поетичните шедьоври в българското литературно наследство”. Сред отличените са:
В трета възрастова група (IX-X клас) второто място бе отредено на Георги Георгиев от Xа клас със стихотворение на английски език ‘‘Обесването на Васил Левски‘‘ от поета Христо Ботев. Кристина Николаева от XIIв клас спечелила първо място Със стихотворението ‘‘Аз искам да те помня все така‘‘ на Димчо Дебелянов, представено на английски език. Втората награда за Теодор Иванов от XIв клас за стихотворението ‘‘Земя‘‘ на Н. Й Вапцаров на френски език!.

БРАВО на София Йорданова от VIIIа клас, отличена с I място за интерпретацията си на шедьовъра на Пикасо „Дора Маар с котка“! в конкурса за рисунка със сюжет на чужд език на тема „Графити“, организиран от РУО Силистра.

БРАВО на Елица Христова от 11а клас, победител с френски език в първия кръг на националния конкурс за млади преводачи „Juvenes Translatores 2022“, организиран от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия в България.

БРАВО на Ния Пехливанова от 10а клас, единственият класиран участник от област Силистра в 13 издание на националното състезание по творческо писане на английски език.

БРАВО на Мелиса Мехмед от 8а клас, Дарина Босилкова от 8а клас и Калина Стойкова-9б клас класирали се на 3 масто в категориите "Дуо" и "Проза" на Български турнир по английска реч и дебати /БЕСТ/ в АЕГ " Гео Милев", Бургас.

БРАВО на Мурад от 12а клас, който се завърна със златен медал от 20-ото, юбилейно, Национално състезание по природни науки и екология, провело се в Копривщица и си гарантира място в специалност „Химия и биология“ в СУ.

С 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала се завърнаха учениците на ЕГ от Шесто национално състезание по чужди езици “Интелектика”, което се проведе от 21 до 23 октомври в Пампорово, с основен организатор Eзикови училища “Интелект”. В надпреварата се включиха 24 наши гимназисти (13 с изучаване на английски език и 11 с изучаване на немски език), които трябваше да преминат през два етапа – писане на есе и граматичен тест. До финалния трети етап бяха допуснати 19 от нашите представители, които с осемте си завоювани медала се превърнаха в безапелационни победители в езиковото съревнование:
В категория IX – Х клас:
АЕ: I място – Ния Пехливанова
НЕ: I място – Ясемин Селим
НЕ: II място – Емил Христов
НЕ: III място – Селин Неджат
В категория ХI – ХII клас:
АЕ: III място – Йоана Йорданова
НЕ: I място – Десислава Георгиева
НЕ: II място – Даян Петков
НЕ: III място – Габриел Георгиев.

ИЗЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕГ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

БРАВО на финалистите Серкан Сурай, Симеон Стойчев и Емилиян Друмев от 11а клас на състезание под формата на онлайн викторина, съдържаща въпроси свързани с географията, историята и културата на страните от Инициативата „Трите морета“.

БРАВО за отлично представилите се ученици от ЕГ „Пейо Яворов“ в Националното състезание по немски език на издателство „Клет“. Първенецът на Випуска за тази година Калоян Николов се класира на престижното IV място в ниво С 1, постигайки резултат 50 точки. Призови места заслужиха още и единадесетокласникът Едиз Шукри, който се яви на ниво В2, Десислава Георгиева от Х в клас и Ния Атанасова от IX б клас, които на ниво В1 получиха съответно 83.75 и 76.5 точки. Достойно се представи и най-младата участничка в надпреварата – осмокласничката Ромина Димитрова от VIII б клас, която се яви на ниво А1.

БРАВО на Ирен Василева от 11. A клас, която е сред първите трима отличени в националния конкурс за есе на френски език.

БРАВО на Селин Неджат и Ясемин Селим, които са сред тримата отличени на националния видеоконкурс “България, която ти не познаваш”, организиран от Посолството на ФРГ и Консултантския отдел по немски език.

БРАВО на Елвира Симеонова, ученичка от 8б клас, която получи своето заслужено място сред финалистите за национален кръг в състезанието “България чете” /„Bulgarien liest vor”/.

БРАВО на Ния Даниел Пехливанова от 9а клас в ЕГ на заслужено с много труд и постоянство престижно място в ТОП 10 на Националната олимпиада по английски език за учебната 2021/2022 година.

БРАВО на Мила Ивелинова Симеонова от 11б клас заела второ място в Национална университетска олимпиада за ученици, организирана от Икономически университет - Варна, в правление „Търговията на 21 век“, с есе на тема „Електронна и мобилна търговия“.

БРАВО на Гергана Филипова класира се на първо място в категория „Проза“ в състезание - “Български турнири по английска реч и дебати” на Фондация „БЕСТ”.

БРАВО на Мохаммад-Мурад Рашад Халвани с признание от учени от БАН за прокт "Сравнителна характеристика на зоопланктоните същества в езерото Сребърна и блатото Малък Преславец".

ИЗЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕГ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Още изяви и постижения може да видите тук.

БРАВО на Серкан Сурай Кемалов-10а клас класиран на 21 място на национален кръг на олимпиада по география и икономика.

БРАВО на Иван Пламенов Панев – 8а, Селин Алтан Неджат – 8б, Светлозара Станиславова Ковачева – 9в, класирани на 2-ро и 3-то място на Математическо състезание „Европейско кенгуру“.

БРАВО на Женя Марчева, 12а клас,получила оценка 5.25 от националния кръг на олимпиадата по БЕЛ

БРАВО на Ния Пехливанова,8а клас, която е класирана на 2 място на национален кръг по английски език.
Още изяви и постижения