Новини

Две поредни книжни издания рекламират Сребърна

Ученици от ЕГ "Пейо Яворов" - Силистра участват в Екофорум "Сребърна" през 2017 и 2018г. и успяват да създадат две много полезни и интересни книжни издания: "Сребърна - възможност да рекламираш чрез биоразнообразието" и "Изкуството да рекламираш "Сребърна"- минало, настояще и бъдеще". Книгите описват биообитанието на птици в биосферен парк "Сребърна", местоположение, зони, легенди за езерото, изследвания, потенциал и бъдеще. Авторският екип е превел всички сведения и материали на немски, английски и френски език. На практика книжките са изключително полезен пътеводител за посетителите и гостите на Биосферния резерват" Сребърна".
Авторите на тези издания заслужават възхвала за труда и вложения професионализъм. Това са: Еге, Мила, Станислав, Ани, Деница, Джулиана, Джанер, техните ръководители-Петя Генчева-ст. учител по биология и Ренета Лазарова- ст. учител по немски и руски език.
Днес, екипът на изданията бе специален гост на откриването на фото изложба във фоайето на Природонаучен музей"Сребърна" и отбелязването на 35 г. от отваряне на вратите на музея и 70г. от обявяването за резерват. Екофорум Сребърна се организира от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление по образованието – Силистра, Община Силистра – ЦПЛР, Обединен детски комплекс,
Фондация „Еврика”
Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе