Новини

Проект

ПРЕЗ 2020 г. СТАРТИРАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ, ФИНАНСИРАН ОТ НП "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА", МОДУЛ "БИБЛИОТЕКИТЕ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА" Скъпи, Яворовци!
2020 година беше забележителна със своите предизвикателства, трудности и изпитания. Но също така и със своите уроци, поуки, с равносметките и изводите.
Благодарни сме, че въпреки необичайната ситуация, гъвкаво и виртуозно осъществяваме целите поставени чрез проекта, а именно:
• модернизиране на пространството и книжния фонд на училищната библиотека - стимулираща среда за личностно, социално и културно развитие на ученика;
• създаване на кът за четене;
• училищната библиотека като любимо пространство за общуване и споделяне, безопасна среда за прекарване на свободното време и за творчески занимания и развлечение; пространство, което развива и насърчава четенето, търсенето на информация, мисленето, въображението като част от учебния процес.
Над сто книги с нови заглавия и вдъхновяващи автори допълваха с вълшебство и топлина празничните дни преди и след настъпването на Новата година.
Съхранявайки книгата като наша основна ценност, с новата колекция от книги, предстоящите инициативи от проекта и реализираните вече, за които предстои да ви разкажем, ние си подаряваме кауза, стойност, смисъл и послание. Приятна работа ни чака!
#ezikovagymnazia
#proektbibliotekitekatoobrazovatelnasreda