Peyo Yavorov Language High School

Рени Димова

Днес в рубриката ни „Зелените улици на успеха“ е Рени Димова, възпитаник на ЕГ от Випуск 2006, паралелка с английски и немски език.
 
Бакалавър по Бизнес Администрация в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Магистър Cum Laude по Маркетингово Управление в Университет Еразъм, Роттердам (Rotterdam School of Management, Erasmus University);
 
Живее в Лейдсхендам, Холандия. Работи в международна компания Юниливър – един от лидерите на пазара на бързооборотни стоки в Централна и Южна Европа

Разкажете ни за Вашия професионален път /или къде планирате да се реализирате?/. Кое е най-голямото Ви постижение в работата досега?

От образованието ми в сферата на бизнеса останах най-запленена от маркетинга – обичам общуването с хора и изкуството, а маркетингът (чрез дизайн и рекламна комуникация) дава възможност за комбиниране на двете до известна степен. По стечение на обстоятелствата се озовах в една от най-големите международни корпорации за бързо-оборотни стоки, Юниливър, с марки добре познати и на българския пазар като Dove, Lipton, Coccolino, Knorr, Rexona, Domestos, ALGIDA.
Не мога да говоря за огромни постижения, защото професията ми не е свързана със спасяването на животи или образованието на млади хора, но в днешно време, когато околната среда е под такова напрежение се радвам, когато съм част от проекти, които използват рециклирана пластмаса или по-малко водни ресурси и като цяло се стараят да облекчат натиска, който оказваме над нашата природа.

Какво Ви даде Езикова гимназия? На какво ви научи?

Даде ми приятели за цял живот, даде ми поле, където да изявявам талантите си и ми даде самочувстие (това обаче се случи след като завърших и видях нивото на състудентите ми от цяла България), че мога да се реализирам на по-високи сцени, ако положа усърдие и вярвам в процеса.
 

Най-яркият Ви спомен от ЕГ?

Подготовките за училищните концерти, турнирите по волейбол с г-н Нейчев, експериментите по химия с г-жа Маркова и часовете на г-жа Игнатова и г-жа Кулчева, в които понякога оставяхме уроците малко настрана и обръщахме внимание на емоциите и проблемите, които ни вълнуват през останалото време.
 

Какво бихте променили, ако можехте да се върнете назад?

Бих се опитала да науча повече от тези уроци, които не са написани в учебниците… и бих плакала по-малко за литературно-интерпретативните ми съчинения.
 

Какво бихте казали днес на настоящите учители и ученици от ЕГ?

На учениците – Годините в гимназията са много специална част от живота ни. Никога след това няма да сте толкова емоционални, безгрижни, вдъхновени и устремени, както сега. Възползвайте се и се насладете на тази магия – освен за знания, намерете време да творите, да се влюбите, да създадете истински приятелства, да разберете кои сте като личност, защото рано или късно ще Ви е важно да си спомните човека, който сте били в ЕГ, и да се усмихнете.
 
На учителите – Дори и понякога да не Ви се струва, че е така, уроците, които учениците научават от Вас траят и след края на учебния час… някои са за цял живот и всеки ученик ще вземе частица от Вас и ще я разходи със себе си по света. Това е безценен дар, който малко професии подаряват.