Peyo Yavorov Language High School

Силвия Иванова

Следващият ни участник в рубриката „Зелените улици на успеха” завършва Езикова гимназия през 2013 – паралелка с немски и френски език. След дипломирането си се обучава в бакалавърска, а по-късно и в магистърска програма по Комуникационни науки и лингвистика във Freie Univesität Berlin.
 
Професионалният й път започва паралелно със следването в университета. След успешни стажове в Instituto Cervantes (културен институт на Испания), Посолството на Мексико в Берлин, в стартъп компания от Силиконовата долина, Силвия сбъдва мечтата си и днес работи в УНИЦЕФ в отдела по Комуникации и фондонабиране. Освен това, се квалифицира като учител по Хатха йога и Ин йога и в свободното си време дава уроци на студенти в Technische Universität и Freie Universität Berlin.

Какво Ви даде Езикова гимназия? На какво ви научи?

Езикова гимназия ме оформи на първо място като човек отворен към света, любопитен и любознателен, мотивиран да се развива постоянно и да не се предава. Освен отличната чуждоезикова подготовка, в гимназията получих много ценни уроци за работа в екип, толерантност, емпатия, уважение към труда на другите, които ми служат и до ден днешен.

Най-яркият Ви спомен от ЕГ?

Най-яркият ми спомен безспорно е от празника на гимназията на 22-ри март 2012-та година, когато заедно с Христина от тогавашния 12А клас изпълнихме акустична версия на песен на Alicia Keys с пиано. Тогава за пореден път оцених, че Езикова гимназия е място, което стимулира своите ученици да се развиват и ги насърчава да се изявяват в различни дисциплини. Също така, пазя в сърцето си всички споделени моменти с Б клас и класната ни Татяна Великова.
 

Какво бихте променили, поглеждайки назад?

Поглеждайки назад, петте години в гимназията наистина отлетяха неусетно. Това, което бих променила е да се наслаждавам повече на хубавите моменти, защото понякога ни се иска да пораснем прекалено бързо. Тогава нямахме търпение за следващото предизвикателство каквото беше университета, но истината е, че времето прекарано в ЕГ беше незабравимо.
 

За какво мечтаете?

Meчтая си да запазя вдъхновението в душата си и да продължавам да следвам целите си без да се отказвам от трудностите по пътя.
 

Какво бихте казали днес на настоящите учители и ученици от ЕГ?

На учениците на ЕГ искам да кажа да вярват в своите умения и да си поставят високи цели, към които да се движат стъпка по стъпка. Всяка цел е абсолютно реална, ако можеш да я визуализираш в съзнанието си. Научих, че когато човек се чувства истински вдъхновен и амбициран да бъде най-добрата версия на себе си всеки ден, тогава всичко се постига с лекота. ЕГ и най-вече нейните учители ни дават една много стабилна основа, над която да се развиваме като личности след 12-ти клас. Благодаря от сърце на всички учители за безценния им труд през годините и за хоризонтите, които не бих достигнала без техните усилия!