Коледният дух е вече тук

Коледният дух е вече тук – при нас – с аромат на дъхава баница, на вкусни сладки, пастички, мъфини… С много веселие и смях бе открит Коледният благотворителен базар в ЕГ „П. Яворов“. Той премина под мотото „Да подарим усмивка и надежда!“ – една прекрасна идея, която обедини усилията на ученици и учители.

В името на тази добра кауза фоайето на втория етаж се превърна в красива „изложба“ на разнообразни вкусотии.

Докато любителите на сладките изкушения се наслаждаваха на кулинарното майсторство на своите съученици, част от присъстващите се включиха в хорото, изпълнено от гайдарите Алекзандър и Ивайло от 8. клас. Бе подготвена и томбола, като най-голямата награда бе вкусна питка. Не закъсня да пристигне и Дядо Коледа (в ролята – Стефан от 12. клас), който вместо подаръци раздаде … бонбони.

Всички се потопиха във вълшебната празнична атмосфера и повярваха в думите на Хорхе Букай, който казва: „Да имаш голямо сърце не тежи, само помага…“. Надяваме се и ние да успеем да помогнем със събраните средства, част от които ще дарим за лечението на Дани, а останалите – на нуждаещи се деца от ЕГ. Благодарим на всички, които участваха и на организаторите: Светлозара, Славея, Петя, Мейлис, Даяна, Алейна, Свилена (12. клас), както и на техния ръководител – г-жа Петя Генчева.


Последни новини