Ния Атанасова от 11. Б клас е сред победителките в Националния конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден“

Изключително сме горди с постижението на Ния Атанасова – ученичка от 11. Б клас, която е сред победителките в Националния конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден“, организиран от вицепремиера и министър на външните работи г-жа Мария Габриел в партньорство с жени дипломати в България.

Момичета на възраст от 14 до 25 години представиха есета по темата на български език с резюме на английски език. Най-добрите бяха отличени от високоакадемично жури в състав проф. д-р Ингрид Шикова, катедра „Европеистика“, СУ „Св. Климент Охридски“, Кирил Вълчев, генерален директор на БТА и Петър Крайчев, генерален директор „Двустранни отношения“, МВнР.

Наградата за победителките от групата на момичетата от 14 до 17 години бе еднодневно учебно посещение на Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на външните работи и среща с вицепремиера и министър на външните работи на 29 февруари 2024 г..

Попитахме Ния какво я провокира да участва в конкурса?

„Философията на времето, в което живеем, значимостта на събитията, част от които сме, както и погледът отблизо върху малките стъпки, правени с уменията на голямата дипломатичност. Дипломатичност, която бих сравнила с кислорода смесен във въздуха, който дишаме заради многото съпътстващи я начини възможностите да се превърнат в действия за изковаване на съдби по смислен начин, за свързване на култури без граници, за обединение без предразсъдъци, за промяна, за доверие, за по-добър свят.“

Пожелаваме на Ния да покори още много върхове, да следва неотклонно целите си и – най-важното – да остане вярна на себе си!

Линк към публикацията: https://www.facebook.com/mariya.gabriel.eu