IV-то Областно състезание за експресивно четене на чужд език на тема “Човекът и другите”

„Има и по-лоши престъпления от горенето на книги. Едно от тях е да не ги четеш“... Тази мисъл на Рей Бредбъри със сигурност не важи за възпитаниците на Езикова гимназия “Пейо Яворов”, защото за пореден път засвидетелстваха отношението си и обичта си към книгата, към поезията…

На 7 март 2024 г., в зала “Диоген Вичев” на Регионална библиотека “Партений Павлович” – Силистра, се проведе IV-то Областно състезание за експресивно четене на чужд език на тема “Човекът и другите”, организиран от РУО – Силистра!

Участниците се състезаваха в четири възрастови групи и Яворовци отново грабнаха призовите места! Във втора възрастова група7.-8. клас Стела Маринова и Мария Николова се класираха съответно на първо и второ място с емоционалните си изпълненията на поетически текстове на английски език.

В трета възрастова група – 9.-10. клас – безапелационно, първото място си заслужи Зорница Иванова, следвана от Сандриано Радончик – на второ място, а дебютът на Нели Атанасова, с изпълнението ѝ на френски език на стихотворението “Барбара”, беше отличен с третото място! Поздравления за техните ръководители г-жа Маргарита Павлова и Хана Гилсън!

Във възрастовата група 11.-12. клас имахме удоволствието да се насладим на откъс от “Малкият принц” на френски език, блестящо представен от Адриана Железова и Белослава Петрова, което бе отличено с третото място в категорията. Ръководител на момичетата е г- жа Красимира Петрова.

По време на конкурса бе проведено и занятие по творческо писане с учениците от г-н Влади Владев, който провокира въображението на участниците с текстове на Едгар Алън По и Димчо Дебелянов, и картини на известни италиански художници.

В края на събитието всички ученици и учители, взели участие, споделиха радостта и удовлетворението си, че са били част от този невероятен конкурс, както и това, че си тръгват заредени с положителни емоции и незабравими спомени!